Saturday, March 7, 2009

Jaakko Kesäkurpitsa

Jotain kodistani..

Bolognaa kiertää tie, johon viitataan tuttavallisesti nimellä Viale (iso tie). Tämän sisäpuolelta löytyy keskusta, joka on hyvin kompakti ja käveltävissä puolessa tunnissa puolelta toiselle.

Asun Via Guido Zucchinilla (Jaakko Kesäkurpitsa). Guido oli tietääkseni taidemaalari. Sijainti on mainio, lähellä sekä asemaa että keskustaa. Kävelen reilut 5 min yliopistolle ja toiset 5 keskusaukiolle.

X viittaa kämppääni ja rinkula oikikseen

Lähes järjestäen vaihtarit purnaavat kylmyyttä. Kerrospukeutuminen on ainoa tapa elää ja nukkumaan meno muistuttaa lukuisine täkkeineen sekä kuumavesipulloineen pilkille valmistautumista. Syynä on yleensä sähkölaskua kammoksuvat kämppikset, joilla on erilaiset käsitykset ihmiselle sopivasta lämpötilasta. Ja toki talot myös ovat vanhoja ja vetoisia.

Tässä luukussa sitä ongelmaa ei ole. Lämpötila pysyy sopivana paljaalle iholle, vaikka ikkunani on lähes aina auki. En oikeestaan edes tiedä miksi. Patteri mahtuisi pieneen reppuun, joten keskuslämmitys tämän kai hoitaa.

Huusholli koostuu kolmesta huoneesta, käytävästä, keittiöstä sekä kahdesta kylppäristä. Yhteistä olohuonetta ei ole, mikä tietty on miinus. Oma huoneeni on iso ja hallitsevana elementtinä on suunnaton peti.

Huoneeni (olen täällä innostunut vihreästä..)

Kämppiksinä on pari italialaista. Omistaja Francesco on ehdottomasti top 10 -hahmo, mitä olen ikinä tavannut. Hyvin avoin ja menevä kaveri eikä paljoa kotona homehdu. Kaupungin ex-varapormestarin poika, jonka status riippuu siitä kenelle puhuu:
  • 31v, työtön teknisten värkkien taitaja, joka ei tee käytännössä mitään (virallisesti)
  • tilaisuuksien järjestäjä sekä muusikko, joka on joka ilta jollain kesteillä ja tuntee koko Bolognan (sanoo mimmeille)
Francesco

Toinen on Giorgia (muistaakseni 27v). Oikein mukava tyttö, joka tekee lopputyötä teatterialalle. En ole täysin tietoinen alasta, mutta liittyy jotenkin ohjaajan assistenttina olemiseen.

Francesco on opiskellut Kaliforniassa ja puhuu englantia, Giorgia taas ei. Kotikieli onkin italia. Francescon kera tulee kyllä tarkistettua faktat englanniksi. Sälli heittää niin mielenkiintoista läppää, että olisi sääli missata siitä puolet.

Kuten jo kerroin tämä kämppähän ei ole se, mihin mun piti alunperin muuttaa. Olisikohan tässä syy sille, minkä juuri tänään tajusin. Olen asunut tällä kuukauden ja 8 päivää. En ole maksanut vielä yhtään mitään. Itse asiassa emme ole vaihtaneet Francescon kanssa sanaakaan mistään vuokraan liittyvästä, ei takuusta, ei yhtään mistään..

Kun vajaa pari kuukautta sitten kävin katsastamassa alakerran kämpän (sen, mihin minun piti muuttaa) kuulin ohimennen, että yläkerrassa on vähän parempi samalla vuokralla. Siinä ainoa lause, joka tästä kämpästä mulle on sanottu. No, katsellaan..

Alakerrassa asuu Elia, 30v juristi ja Francescon pitkäaikanen frendi. Käy täällä vähän väliä ja kovin on hauska tyyppi sekin.

Olen tutustunut myös Marcoon, ilmeisesti identtisellä rytmillä elävään naapuriin. Törmäämme lähes päivittäin ja vaihdamme viimeisimmät fudiskuulumiset. Kavereita emme ikävä kyllä ole (tämän Juventusta kannattava Marco ilmoitti heti, kun näki kaulassani sinimustan huivin).

2 comments:

  1. ihan pääsi viralliseksi Jaakko Kesäkurpitsa, hyvähyvä.
    hei hienon näköinen huone ja oletpas hyvän värin valinnut, meillä ei tule siis olemaan kinasteluita kotimme värimaailmasta. hihi.
    ja terkkuja mahtavalle francescolle, bolognan cooleimmalle (heti sun jälkeen, tietty) tyypille!
    pus

    ReplyDelete
  2. Hyvä Mikko, mahti ploki! Laitathan sen ikkunan kiinni niin ei mene lämmöt harakoille... Tai ehkä noi jutut toimii italiassa toisin, en mä tiedä :) Muutenkin, pidä lämmöt päällä henkisestikin! Ja kyllähän sä pidät.

    Iida

    ReplyDelete