Tuesday, March 3, 2009

Viikonloppu

Perjantai - HIGH SCHOOL MUSICAL

Jep, onhan se vähän noloa, mutta olen suuri fani.. (kuten lähes kaikkien musikaalien). Nähnyt leffat sekä Peacockin teatterisovituksen. Joten kun bongasin julkan, joka väitti spektaakkelin olevan Bolognassa yhden viikonlopun ajan.. innostus oli sanoin kuvaamaton. Samalla tajusin, että tämähän on oiva tapa kiittää Olgaa, tätä venakkoa, joka pelasti mut ryöstön jälkeen (ja itseasiassa antoi myös hyvän töllön lainaksi).

OK.. mun mielipide tähän on se, että on hienoa katsella lahjakkaiden junnujen vääntävän hyvää shouta, joka on viihdyttävä ja vauhdikas.
Joku muu (kuten Olga) voisi ajatella, mitä kummaa hän tekee katsomossa parin sadan skidin kera katsomassa lapsellista Disney-musikaalia..


Mulle se oli mahtava kokemus. Tuttu shou, huikeet näyttelijät, italiaksi (josta ymmärsin miellyttävän paljon) ja tietty mielenkiintoista nähdä erot suomen versioon. Petyin kuitenkin siitä, että näytös oli lähes identtinen Lintsin vastaavan kanssa. Olin luullut, että ylimääräiset ja nokkelat sovellukset oli Bjurströmin ohjauksen ansiota, mutta kyseessä onkin hyvin tiukka Disney-formaatti ja yksityiskohtia (joita ei ole leffassa) myöten sama kaikkialla. Tän oli muuten ohjannut tyyppi nimeltään David Simpatico. Pakko olla keksitty nimi..

Olga ilmoitti, että ei tiedä ketään muuta, joka olisi vienyt sen kattomaan tätä näytelmää (otin sen kohteliaisuutena). No ei se nyt aivan floppi ollut, hauskaahan silläkin oli..

---------------------------------

Lauantai - LANGOS

Kielikurssillani on yksi unkarilainen tyttö. Aloitinkin heti päivästä yksi hiillostamaan sitä langoksista. Kyseessä on unkarilainen herkku, johon rakastuin kesällä. Lopulta Julianna suostui niitä tekemään. Sen sisko toi kylään tullessaan raaka-aineet ja zembalot oli valmiit.

Siellä ne siskokset näitä jumalaisia lätysköjä paisteli. Ensimmäistä kertaa elämässään, kumpikaan ei ollut niitä syönyt 10 vuoteen, toinen ei edes tykännyt.. Pelkästään onnistuneen taikinan tekeminen oli ottanut kuulemma neljä tuntia. Itsehän luulin, että langos syntyy unkarilaiselta vaikka unissaan. Toisaalta, joutuisi kyllä itsekin painimaan mämmin kera hyvän tovin..

Hyvää oli! Kyllä kannatti painostaa. Ja kaikki tykkäs (paitsi siskokset, jotka eivät kumpainenkaan niitä edes maistaneet).

Langos ja sisko


Ilo ylimmillään..


Mikko ja suuri rakkaus

-------------------------------------

Sunnuntai - KOREALAINEN ROSVO

Palasin hulvattoman Inter-Rooman jälkeen kotio ja oven takana seisoa tökötti hymyilevä korealainen mies. Kysyi, että asunko täällä. Menin hölmöyksissäni myöntämään ja se ilmoitti tulleensa hakemaan jotain omaansa pois. Avasin oven ja kaveri lampsi mun huoneeseen, nappas pöydän ja paperiroskiksen sekä hymyili. Kysyin siihen, että mitäs kummaa oikeen puuhailet ja se sanoi olevansa entinen asukas. Kovin se vaikutti tietävänsä mitä tekee, joten mitä siihen sitten sanoo.. Ja hymyillen pyyteli anteeksi.

On muuten hirmu hupsuja nuo aasialaiset. Tämäkin ilmoitti, että oli jo kolmena päivänä ollut koputtelemassa oven takana. "Miksi et soita ensin?" "Ei ole kenenkään numeroa". Asui tässä puoli vuotta eikä ole kämppisten numeroa.. kumma heppu. Ylipäätään puoli tuntia bussilla neljä kertaa edes takas pienen pöydän ja roskiksen vuoksi (yhteishinta reilu 10e).

Kerroin myöhemmin kämppiksille, että täällä kävi mut rosmoamassa hymyilevä peukalon kokonen korealainen ja nämähän nauroivat kippurassa. Oli mm. kerran lukinnut itsensä huoneeseensa ja joutunut kiipeämään ulkokautta toiseen huoneeseen aiheuttaen sydänkohtauksen jollekin.. eikä tietenkään puhu sanaakaan italiaa.

Höh.. huoneessani on yhä tuo 2,5m x 1,0m kokoinen tyhjä tila. Ja nyt se näyttää entistä tyhjemmältä. Jotakin siihen saisi ilmestyä..

2 comments:

  1. onneksi Giant on suurempi kuin suuri.

    ReplyDelete
  2. Hahaha, hyvää kamaa, nauratti jopa ääneen vähän eikä vain tolleen kirjallisesti (Hahaha). Vähän matkan päässä istuva assistenttikontakti antoi jopa vähän pahaa silmää mun naurulle kaupan päälle!

    Victory!

    ReplyDelete