Tuesday, March 17, 2009

Kurssit ja valinnan vaikeus

Helmikuu Bolognassa oli leppoisaa aikaa. Vain kielikurssi, ei muuta.

Maaliskuu maailmani muutti. Oikis alkoi. Kävi ihan työstä valita kursseja, joten käväisin koittamassa lukuisia. Valinnat alkavat näin parin viikon kuluttua jo hahmottua ja luulenkin ainakin osapuilleen tietäväni mitä teen. Learning Agreementiahan en ikinä saanut aikaiseksi (tämä on herättänyt täällä sekä kummastusta että kunnioitusta).

Diritto dell'Unione Europea.
Perus vaihtarikurssi, joka oli täyttä ajanhukkaa. Tutut asiat ja opetus massaluentojen aatelia 150 oppilaalla. Ei kiitos.

ICT and law (information and communication technologies and law).
Kiinnostavan kuulloinen kurssi, ajankohtainen eikä tuota kai voi edes kotona opiskella. Sisältö kuitenkin täysi pettymys, lähinnä tietotekniikkaterminologiaa. Proffa on 60v tietsikkafanaatikko ja hullu. Hihittelee, vaikka ei sano mitään hauskaa. Englanti vähän mitä sattuu.

Ensimmäisen tunnin huippukohta:
- Excuse me, what is "supply chain?", kysyi eräs italo-opiskelija.
- Well, it's when you're supplying chain..

Kun sanoin olevani Suomesta, proffa syttyi pariin stooriin Rovaniemestä. Tuntee Ahti Saarenpään ja ollut visiitillä muutamaan otteeseen. Kerroin sitten Ahdin oman läpän nimestään. Eli kuinka se tarkoittaa kirjaimelliseti "entisen pressamme päätä". Harvemmin mennyt hyvä vitsi enemmän ohi.. kukaan hiffannut.

Tuskin jään kurssille. Sisältö ei vastaa otsikkoa. Vastaan puhuu myös mahdollisesti edessä kummitteleva 30 sivuinen essee aiheesta Lawful Interception in Italy and Finland.

Informatica giuridica.
Samaa sontaa, mutta italiaksi..

Diritto del commercio internazionale.
Aihe ok, naisproffa mukava ja kieli italia. Itse materia iisihköä, mutta kieli haastavaa. Eli oiva combo. Vahva kandidaatti jatkoon.

Diritto processuale dell’Unione Europea.
Sama kuin edellä lisättynä hitaammin italiaa puhuvalla professori. Vahvempi kandidaatti.

Comparative civil procedure.
Yllättävän kiinnostava kurssi. Ja proffa on hyvin sympaattinen kaveri, joka puhuu mukavaa englantia; hyvin, mutta italialaisesti. Katsellaan, miten asiat hoidetaan civil-, ja common -kulttuureissa ja hämmästellään eroja. Ja sitten kertoillaan faktoja omista maistamme. Opiskelijoita on 10, eri puolilta maailmaa.

Tänään luennon piti venäläisnainen ja pääsin heittämään haastavia kyssäreitä hannesin kokemuksen kartuttamana.. Kiva kurssi.

----------------------------------

Koska oikiksen tarjonta ei ollutkaan niin tajunnan räväyttävä, kuin olin jostain syystä odottanut käänsin katseeni muualle. Erasmus-touhun paras puolihan on se, että voi tehdä mitä lystää. Eri tiedekuntien tarjottimista löytyikin jotain kiehtovaa: "Analisi del Film". Voi veljet, sinne!

Aivan ylivoimainen kurssi. Ensimmäisellä kerralla katsottiin erään rainan vikat pari minsaa läpi kuusi kertaa. Edessä ylen innostunut mimmi pui kaiken osiin ja tohkeissaan pölpöttää mitä mikin tarkoittaa. Tulin sen verta myöhässä, etten lopulta saanut selville mikä kyseinen filkka oli, mutta John Malkovichin pärstää me väijyttiin. Ja kaikki tämä tapahtuu vanhassa leffateatterissa vain minuutin päässä kodistani.

Super-Joni

No comments:

Post a Comment