Tuesday, February 3, 2009

Kuukausi Italiassa

Tervehdys kaikille..

Tarkoitus on kirjoitella ylös pieniä ja suuria asioita ajastani Italiassa. Takana kuukausi Sienassa ja edessä puoli vuotta Bolognassa. Sienassa opiskelin kieltä kuutisen tuntia päivässä neljän viikon ajan, joten paketti oli mukavan tuhti. Asuin yliopiston asuntolassa ja jaoin huoneeni norskin sekä sakun kera. Hyppäys 8 kk:n työskentelystä omassa työhuoneessa leirikouluolosuhteisiin oli melkoinen.. mutta tarpeen! Nautin hyvin paljon. Olin jo unohtanut kuinka mukavaa on opiskella.

Ajastani Sienassa tuli kuitenkin mutkikkaampi kuin olin ajatellut. Ensin prakasi läppäri. Wireless ei toiminut siitä hetkestä eteenpäin kun Italiaan astuin. Kolme päivää tuhrin parissa asiaan perehtyneessä putiikissa ja suurin saavutus oli seuraava keskustelu:

Mikko: Kuulin toisesta paikasta, että olette kaupungin ainoa pulju, joka voi toimittaa mulle jonkinsortin usb-palikan langatonta nettiä varten. Näinkö on?
Donna: Si.
Mikko: Kauanko kestää, että sen saan?
Donna: Viikko.
Mikko: Koitan etsiä muualta.
(3 tuntia tyhjän kauhomista)
Mikko: Ciao, taas. Muistat varmaan asiani?
Donna: Si.
Mikko: Annan periksi, voitko tilata sen palikan?
Donna: No.
Mikko: Ja miksihän et?
Donna: Laitoin jo tän viikon tilauksen tunti sitten. Seuraava lähtee viikon päästä.

Tilaus oli sähköpostiviesti jollekin taholle.. mutta uuttahan ei tämä naikkonen suostunut lähettämään.. Mikäs siinä. Lopulta löytyi oikea elektroniikkakauppakin ja asia hoitui.

Lisämutkia aiheutti kämpän etsiminen sekä lompakon nyysimisestä johtunut kortti/käteiskato.. mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä eikä edes lopulta kovin pirullista.

Par'aikaa asun siis Bolognassa, naputtelen tätä kirjoitusta omasta huoneesta mukavassa kämpässä. Pari päivää täällä takana ja pikkuhiljaa pitäisi katsella mitäs täällä puuhaillaan.

Palataan,
hip ja hei!

1 comment:

  1. Mahtavaa , Sinulla on hyvä asenne pikku vastoinkäymisiin...
    Nauti mukavasta asunnostasi , sinnehän on kiva tulla kyläilemään, tsemppiä ja kirjoittele taas:)

    ReplyDelete