Monday, May 11, 2009

Opintostressi

Onko ärsyttävämpää sanaa, kun tuo otsake? Toki on.. mutta ihan kärkipäähän menee. No, ajaapahan se ainakin asiansa. Kuten oman tilanteeni nyt. Mutta odotettavissahan tuo oli. Ensin 8 kuukautta putkeen kokopäivätöitä yhdistettynä kiivaalla opiskelulla. Huokaus puurtamisen jälkeen, muutto vieraaseen maahan.. ja 4 kk lomaa. Lähes pelkästään lomaa.

Pitäisi tässä nyt kolmessa viikossa koittaa saada opinnot pulkkaan. Takaporttikin on, mutta kuinka houkuttelevaa on tavata kansainvälisen kaupan kiemuroita 35 asteen helteessä kesä-heinäkuussa. Sen nimittäin voisi saada vapaaksikin. Joten parit esitelmät olisi tästä nyt vauhdilla kasattava.

Ja mihin tästä alustuksesta päästään? Opiskelukestävyyden takaavaan ruotsalaiseen relaksanttiin, eli nuuskaan. Se on kova juttu, jos on pidettävä pää kasassa ja sormet näppäimillä. Toin sitä muutaman purnukan mukanani ja tekstiä syntyy.

Kyseessä on ylipäätään hupaisa tuote. Kuten arvata saattaa, täälläpäin ei sitä tunne kukaan (paitsi kämppikseni Giorgia, jolla on nuuskapurkki korurasiana!). Mutta missä on skandinaaveja, siellä on nuuskaa. Illanvietossa se herättää aina mielenkiintoa ja jengi kokeilee. Ja mikä huvittavinta, tykästyy saman tien (varsinkin tytöt!)


Daniele De Rossikin suosittelee!

--------------------

Oli muuten hirmu kiva käydä Helsingissä. Vappuhan oli vallan mainio ajankohta jo ihan siitä syystä, että tapasi kertaheitolla kasan kavereita. Ikävähän sitä oli jo kerennyt tulla. Ja proffan tapaaminenkin sujui mainiosti.

Oli myös kliffaa tulla takaisin. Näin viimeiset kolme yötä unia italiasta ja satuinpa sitä ääneen yöllä puhumaankin. Ja ihan tuli kotiinpaluu fiiliskin kun Bolognan asemalta punkkaani raahauduin.

--------------------

Pakko laittaa yksi Suomi-purnu. Itsepalvelu nyt vaan on niin saamarin kova sana, jotta onhan se lentokentällekin ajettava vaikka väkisin. En väitä etteivätkö nuo online-lähtöselvitykset nopeuttaisi touhua, mutta jos paukkaan kentälle 25 min ennen koneen lähtöä, niin menenkö jonottomalle tiskille asiakaspalvelijan luo, joka osaa yksinkertaisen duuninsa vaikka unissaan vai säntäänkö tumppu suussa itsepalvelumasiinalle, jota en ole ikinä aikaisemmin käyttänyt?

SAS on sitä mieltä, että ei ainakaan tiskille.

- Vieläkö tähän koneeseen pääsee?
- Katsotaan.. kyllä, mutta pitäkää kiirettä. Olisitte nähneet tämän myös automaatista.
- Okei. Oli semmonen e-tiketti sähköpostissa, tarviiko kaivaa tulostetta vai riittääkö passi?
- Passi riittää.. (kuluu 10 sekuntia) Hyvää matkaa.
- Olis vielä tää matkalaukku.
- Senkin olisitte voineet hoitaa tuon automaatin kautta.
- No mä nyt oon tässä. Ja kuten sanoit, niin taitaa olla vähän kiire.
- (kuluu 10 sekuntia) No niin.. hyvää matkaa.

Jonossa turvatarkastukseen katon, mikä portti olisi kyseessä. Eipä näy mistään. Mulla on passissa vain matkalaukkutarra. Juosten takaisin tiskille:

- Miksi mulla ei ole paikkalippua koneeseen?
- Tehän sanoitte, että olitte jo tulostanut se ulos.
- Kysyin, että tarvitteko sähköpostiin lähetetyn e-tiketin tulostetta.
- Minä kun luulin, että tarkoititte tulostetta itsepalveluautomaatista.
- En tarkoittanut.. ja mikä hiton automaatti? Tämä tiski oli tyhjä enkä edes ollut varma pääseekö siihen koneeseen enää. Ja voisinko mä nyt saada jonkun lipun?
- Tottakai. Mutta te olisitte saaneet sen todella helposti ja nopeammin tuosta...

Naisella kesti mun sisäänkirjaamiseen alle minuutti. Ties kuinka kauan olisin tuhertanut automaatin, varausnumeron, matkalaukun, tarrojen, baggage drop-tiskin ja kuittien kera. Veikkaan muutamaa minuuttia liikaa. Kävi nimittäin niin, että kone lähti liikkeelle lähes sillä hetkellä kun siihen lopulta astuin.

No comments:

Post a Comment