Wednesday, June 24, 2009

Polizia

Ensimmäisiä asioita, mitä opetettiin: "pysy kaukana virkavallasta". Sopii.. Ainoa kanssakäyminen tammikuisen rikosilmoitukseni lisäksi onkin jäänyt Herra P:n henkkareiden tarkastukseen (itselläni niitä ei edes ollut, joten onnistuin onneksi hipsimään pois).

Harvapa hämmentää enempi kuin Italian poliisivoimat. Edes paikalliset eivät ole niistä täysin perillä. En yhtään ihmettele. Sekaannuksen syy on nimittäin erilaisten variaatioiden runsaus. Itselleni on kertynyt seuraavat bongaukset:

Paikallispoliisi

Kunnalliskyttä

Provinssin pollari

Carabinieri

(Hyvin salainen?) siviili-skoude

Isojen poikien poliisi

Ja tietty peruspoliisi

Asiaa selvitettyäni vastaan tuli näiden lisäksi vielä ainakin neljä erilaista pollariryhmittymää. Poppoilla on erilaisia vastuualueita ja valtuuksia. Näin eräässä yökerhossa numerolapun hätätapausta varten. Lapussa oli viisi numeroa ja kaikki eri poliisille.

112 on varattu legendaariselle taholle nimeltään carabinieri. Nämä Italian santarmit tuntuvat hoitavan poliisiasioita eniten. Jantterit ovat myös jatkuva komiikan lähde. Blondivitsit onkin täällä korvattu carabinieri-kaskuilla. Yleinen totuus vain on, että he ovat hyvin yksinkertaista porukkaa.

Tottakai vastaan tuli myös "fanaattisten poliisibongareiden" nettisaitti. Pari spottaustani voisivat olla edes jonkinlaista valuttaa näiden parissa:

Kolme rotua samassa kuvassa!

Salapoliisi
(seurasi erästä mielenosoittajajoukkiota)

1 comment: