Monday, June 1, 2009

Lämpöaalto ja puistot

Bolognaa koetteli harvinaislaatuinen lämpöaalto. Reilun viikon ajan asteet kipusivat pahimmillaan lähelle 40:ntä, keskilämpötilan ollessa 8 astetta normaalia korkeampi. Melkoinen vitsi elettäessä toukokuun puoliväliä.

Ongelmiahan tuollainen aiheuttaa. Täällä on joku spesiaali hot-line mihin voi soittaa ja ilmoittaa olevansa kuumissaan. Lanssilla huristeleva kaverini ei kyllä osannut sanoa miten se toimii. Kiiduhdetaanko paikalle tuulettimen kera? Ja pakko myöntää, että pikkasen hihitytti myös sinänsä traaginen otsikko, jossa sanottiin keskussairaalan olevan kuin saunassa istuisi, "Ospedale Maggiore come una sauna"

Mihin sitä kuumuutta sitten paetaan? Rantakaupunkihan tämä ei ole, joten suuntana on jompi kumpi kaupungin kahdesta isommasta puistosta.

--------------------

GIARDINI MARGHERITA

Giardini on hieno paikka. Bolognan henkireikä, valtavan kokoinen ja vihreä. Kaikkien kaupunkilaisten kohde kun ilmasto käy kestämättömäksi.

Puistossa on oikeastaan kaikkea, mitä voisi toivoa. On joki, metsää, terassi, siltoja, trampoliini, peliareenoita, juoksurata sekä tietty suunnaton nurmialue. Sekä kilppareita! Siellä ne joukolla lammessa uiskentelee. Tosin vähän kismittää, että olen noin 30v myöhässä. Tuolloin puistossa asusteli kaksi leijonaa. Ei mitään hajua miksi..

Giardini Margheritan nurmialuetta

Puiden katveessa on mukava laulella serenadia

--------------------

PARCO DELLA MONTAGNOLA

Aivan kämppäni vieressä on kaupungin toinen puisto. Vanhempi sellainen ja myös ongelmallisempi. Siellä liikkuu nimittäin hyvin kummaa jengiä.

Tilanne on harmillinen, koska puisto voisi olla vaikka kuinka mahtava. Paikka on täpösenään vanhoja patsaita sun muuta tyylikästä. Nyt se on vain rappeutumaan jätetty diilerien koti. Jonkinlainen asemasota lapsiperheiden ja hampuusien välillä on menossa. Erinäisiä julistuksia sinkoaa ilmoille, mutta mitään konkreettista ei vaikuta tapahtuvan.

Puisto tällaisilla patsailla ansaitsisi ryhtiliikkeen

Sinänsähän täällä pössytellään oikestaan missä vaan. Siinä on Finlands Lagin kasvattama jantteri kummissaan, kun keskellä päivää vastaan tulee lastenrattaita työntävä sälli jointti suussa ja toivottaa pollarille hyviä päivän jatkoja.

Sätkänsä voi nauttia vaikka puussa..

No comments:

Post a Comment