Thursday, April 16, 2009

Haasteita

KAASU

Kun olin pieni, äiti käski olemaan varovainen koirien ja kaasuhellan kanssa. Seuraavat 10 vuotta pelkäsin kyseisiä asioita kuollakseni. Olin jo jossakin määrin onnistunut unohtamaan pelkoni, kunnes muutin Bolognaan.

Olen asunut kaasuhellaisessa kämpässä aiemminkin, mutta kiitos mikron käytin sitä ehkä viisi kertaa puolessa vuodessa. Täällä mikroa ei ole. Joudun siis päivittäin tekemisiin tämän helvetin masiinan kanssa. Alun puistatuksien jälkeen olen oikeastaan alkanut pitää siitä. Käyttövalmis samantien ja lopulta melko söötti. Ja liekkiä on mukava katsella.

-------------------

KOIRAT

Koirat ovat haasteellisempi juttu. Jengi ulkoiluttaa niitä todella myöhään ja usein irti. Pienet katetut kadut ovat pahimmillaan hyvin hämäriä ja mutkia täynnä. Pumppuni onkin tavan takaa kovilla kulman takaa ilmestyvien hurttien vuoksi. Näissä kohtaamisista on itseään toistava käsis, joka menee osapuilleen seuraavasti:

[Nuori komea poika kävelee ajatuksissaan Via Mascarellaa eteläänpäin kaunista kaupunkia ihastellen. Edessä olevaa kulmausta lähestyy Via delle Belle Artin suunnalta vanha nainen ja koira. He kohtaavat.]

POIKA

Hui saatana!

KOIRA

Hau hau, Wuf wuf!!!

NAINEN

Aaargh...!! (tum tum tum..)


Kun pelästyn, tuppaan päästämään eräänlaisen ninjarefleksien höystämän kiroilevan tervehdyshuudon (yleensä "hui, saatana!"). Ja kun ulkoiluttajat ovat lähes järjestäin iäkästä sakkia, voitte kuvitella kuinka kovilla käyvät ylikierroksilla hyrräävät tahdistimet yöllisien kohtaamisiemme jälkeen. Se on kovaa tuo elämä jalkakäytävillä..

-------------------

PULUT

Jumatsuikkeli, kun niitä paljon. Ja mitä tekee ihmiset? Syöttää niitä! Käsittämätöntä kansaa.

Italialaiset jumaloivat aukioitaan. Joka kulmassa on piazza ja ihmisiä viettämässä niillä aikaa. Tämä on hieno juttu, mutta itseäni häirii joka puolella pyörivät pulut. Hemmetti, olen jopa alkanut vaihtaa toiselle puolelle katuakin, jos edessä on pulu. Inho on nyt syvä tässä asiassa. Paikallisia pulut eivät kuitenkaan haittaa lainkaan..

Puluja syötetään..

..niiden kanssa hengaillaan..

..ja leikitään.

-------------------

SIESTA

Tässä on taas jotain mihin ei totu, ei sitten millään. Varsinkin sateisena aikana tuli usein lähdettyä liikkeelle vasta puolen päivän jälkeen. Sehän onkin oiva aika liikkua kaupungilla. Yrität vähänkään erikoisempaan puotiin sisälle, esteenä on suljettu ovi. Keskellä päivää. Asiaa hankaloittaa myös se, ettei mitään kiveen hakattua siestan paikkaa ole olemassa. Se joko pidetään tai ei, ja millon kukin tykkää.

Siinä tunteessa on jotain eriskummallista, kun itse heräilee päivään muiden päättäessä pakata kimpsunsa kassiin iltapäivänokosia varten.

Keskimääräinen siestan aika, 12:30 - 15:00

Asian voi ilmaista myös näin..
("palaan pian, olen baarissa")

3 comments:

  1. No onpa hyvä , että olet tottunut jo kaasuhellaan, kyllähän se on nopeampi kuin sähköhella ja ihan jees kun sen hallitsee.
    Eiköhän ne koiratkin oo kohta ok , onhan sulla jo yksi koiraystäväkin, Hugo.
    terkut mökiltä:)

    ReplyDelete
  2. Nyt mä yritän jälleen kerran kommentoida tätä blogia vaikka tämä(kään) blogi ei julkaise mun kommentteja. Wonder why.
    Asiaan: mun tenttiin luku siirtyi taas kun jämähdin lukemaan näitä sun tarinoita. Nää on niin koomisia! Ruotsin kuningas, gay-posti ja koirat kaasuissa. Ei ole kaikkien elämä tollasta. Kateellisena odotan jatkoa.

    ReplyDelete
  3. Se toimi! Piti vielä kysyä et kuka se nuori komea poika tässä sun tekstissä oli?

    ReplyDelete