Monday, April 27, 2009

Vastakkainen sukupuoli

Kauhean mukavaa jengiä nämä italialaiset. Jostain syystä he eivät tätä vain itse tajua. Eli: "vastakkaiset sukupuolet by italiani".

--------------------

LE DONNE

Aloitetaan naisista. Kysytäänpä asiaa Googlelta ja ensimmäinen vastaus on tämä:

"Le donne italiane"

Bravo! Kasa kauniita, puolialastomia, iloisia tyttöjä. On se elo täällä sitten hienoa. Mutta kysytäänpä asiaa italianolta ja vastaus on käsien levittelyä sekä turhautunutta tuhahtelua.

Naapurini Marco on järkevä kaveri, hyvää seuraa, suht komea nuorukainen ja tuleva lakimies. Kaikin puolin loisto-catch. Mutta mies on pahasti puutteessa. Miksi näin?

"Ainoa mahdollisuus päästä tekemisiin italotyttöjen kera on tutustua heihin päivällä, esim kirjastossa tai puistossa. Sitten törmätään uudestaan "sattumalta" samantapaisissa paikoissa, jutellaan, kutsutaan erilaisiin viattomiin tilaisuuksiin, käydään kylässä, tavataan vanhemmat.." Lista jatkuu loputtomiin. Tässä vaiheessa ääni on epätoivoinen ja ilme tuskaa täynnä.

Mutta eikö esim. iltaelämä ole osin pariutumista varten? Ei, mitään saumaa. Kun liikkuu iltaisin ulkona, keitä siellä on? Vaihtareita sekä italialaisia poikia. Italialaiset tytöt? Ei näy.. missään, koskaan. Ok, tottakai joskus.. mutta tiukasti omissa porukoissaan ja viileän asiallisesti ulkopuolisiin suhtautuen. Olen todistanut muutaman keskustelun aloitusyrityksen ja vastaanoton kylmyydellä jäädyttäisi skumpan muutamassa sekunnissa.

Ja kuitenkin.. samaan aikaan tämä italialainen tyttö on kävelevä malli, missä vain, milloin vain. On elintärkeää näyttää hyvältä ja siihen myös panostetaan, aikaa ja rahaa. Päiden pitää kääntyä.

--------------------

GLI UOMINI

Italialainen mies, jumalan lahja naisille. Tumma, komea, herkkä, leikkisä ja fiksu. Miksei.. mutta puhu aiheesta paikallisten tyttöjen kanssa, niin johan paukkuu.

Italomies on syntynyt olemaan ihailtu, hallitsemaan maailmaa ja velvoitettu tyydyttämään jokaisen vastaantulevan naisen tarpeet. Miksi? Koska mamma on näin sanonut. Italiano asuu himassa kolmekymppiseksi, pitää hyvin tiukkoja äidin silittämiä valkoisia housuja ja flirttailee siinä kun muut hengittää.

Lopputulos on lapsellinen, yliherkkä ja epäluotettava macho, joka pomppii pedistä toiseen. "Hei, ethän sä syö samaa pastakastikettakaan joka päivä", kuten eräs kaverini mulle vakuutteli.

Mutta voiko kansalaisia syyttää, jos esikuvana on tämä:



--------------------

FLIRTTI

Italialaiselle miehelle syötetään äidinlatten mukana tottumus palvoa naisia. Ja huomaa edellämainittu monikko. Flirtti on täällä kansalaisvelvollisuus. Esimerkkinä kuulemani "sohva-sääntö": Jos istut sohvalla tytön kanssa etkä tee minkäänlaista aloitetta, sinut leimataan idiootiksi.

Koska flirtti on jatkuvaa, ei sitä pidä ottaa niin tosissaan. Tässä ulkomaalaiset usein menevätkin vikaan. Italiaanot flirttailevat, koska se on maan tapa. Pitkän tradition tulos. Jos vastaus on ei, no worries. Ainakin kaverit pitävät vielä miehenä.

Toinen syy, on se että Italiassa miehen on tehtävä aloite. On hyvin outoa, jos käy toisin. Jopa liian outoa. Näin hauskan sketsin, jossa italialainen yritti iskeä misua rannalla. Kun vastaus olikin suora "kyllä", heppu jäätyi täysin. Tyttö ei noudattanut pelin sääntöjä.

--------------------

MUSTASUKKAISUUS

Maan erikoisuus, jota en ihan täysin ymmärrä. Esimerkkinä seuraava tapaus:

Kaverini tutustui venäläiseen tyttöön ulkomailla ja tyttö tuli Italiaan. He viettivät täällä mainion kuukauden, nähtiin vanhemmat ja kaikki. Nyt puoli vuotta tämän jälkeen.. ei enää missään tekemisissä. Missä vika?

"Liian kaunis. Kaikki katseli kun käveltiin kadulla." Ok.. et siis ollut yhtään ylpeä, että muut ihaili sun tyttöä? "Täh, sairaan mustasukkainen! Elämäni olisi yhtä helvettiä. Ja ihan varmasti iskisi silmänsä heti johonkin toiseen mieheen. Haluan rauhallisen elämän eli vain sopivan-söpön-tytön"

Molemmat henkilöt nähneenä voin sanoa, että ihan samassa liigassa painivat. Tärkeää olisi vain päästä niittaamaan nimi tytön otsaan, mutta ongelma on ulkomaalaisuus. Varmasti bongaisi jonkun toisen.. tietenkin, koska italiaanot ovat vaan niin kuumia.. hoh hoijaa.

--------------------

KAKSINAISMORALISMI

Maassa vallitsee melkoinen seksuaalinen kaksinaismoralismi. Mainokset ovat hyvin eroottisia ja teevee täynnä lähes alastomia naisia. Olen myös ollut ihan tavallisessa yökerhossa, jossa taustalla pyöri pehmopornoa. Kysyin, mitä hemmettiä? "Ai kuinka? Miksi ei olisi.."

Toisaalta tämä on tiukasti katollinen maa, jossa asuu Paavi. Seksi on melkoinen tabu eikä petipuuhia italialaisten kesken juuri harrasteta. Tämä on muuten merkittävä syy kääntyä ulkomaalaisten tyttöjen puoleen. Tai maksullisiin, niitäkin on täällä paljon. Ja kuulemma käyttöaste kova.

--------------------

IL RISULTATO FINALE

Koko mies-nainen -peli vaikuttaa näin ulkopuolisen silmissä olevan melko erikoinen. Homman juju on pitkä leikki, jonka tarkoitus on johdattaa nainen miehen elämän keskipisteeksi. Leikki, jonka säännöt luo nainen, mutta joita miesten ei tarvitse täysin noudattaa. Leikki, jossa mitään ei tarkoiteta tosissaan, mutta jossa kaikki tarkoittaa jotakin.

Tämän kaiken jälkeen en ole lainkaan ihmeissäni siitä, että syntyvyys on Italiassa maailman alhaisin.

- Mikä tekemäni kiihoittaa sinua kaikkein eniten?
- Kahvi..

6 comments:

  1. terveisia firenzesta! mua kaskettiin lukemaan tata blogia, koska satun itsekin asumaan italiassa. soposti kirjoitat, mutta ehka muutama stereotyyppi eksynyt rivien valiin. ihana kamala italia. saatan tulla viikonloppuna bolognaan. parhaat bileet on siella ;-)

    mirva

    ReplyDelete
  2. Tattista vain ja kiitos kommentista. Kukahan noin on mennyt käskemään?

    Ja kyllä, yleistyksillähän tässä pelattiinkin.
    Tuossa oli alussa lause, että "on sitten hyvin stereotypinen teksti", mutta poistin lähinnä kahdesta syystä.
    1. Kaikkien luulisi tajuavan sen muutenkin
    2. Iso osa "leimoista" on peräisin italoilta itseiltään.

    Ja kuten jo tossa ekassa lauseessa ilmaisen, itsehän pidän täkäläisistä hyvinkin paljon!
    Siitä lisää myöhemmin..

    ReplyDelete
  3. janne e.

    eika missaan nimessa ollut tarkoitus piikitella. ehka musta on tullut tasskin suhteessa italialainen. mene tieda. ja sori jos oon lukenut huonosti...

    ps. tee post italialaisista kirosanoista. taalla toskanassa niita viljellaan runsahasti.

    m

    ReplyDelete
  4. ps. "You are SO Italian" on meikalaisenkin perusironinen kommentti taalla :P

    ReplyDelete
  5. Jeps, on tuo kiroilupuoli tarkoitus ottaa esille lähitulevaisuudessa.

    Olen myös viehtynyt siihen, että niin moni italian sana tuo mielleyhtymiä suomalaisesta manailusta. Ja onhan tietenkin se kuuluisa esimerkki toisinkinpäin..

    ReplyDelete
  6. jos tarviit materiaalia, contact me ;) toskana on tassa suhteessa lyomaton - myos venetossa osataan!

    totta. myos ruotsalaisesta (tosin niilla on vaan "fan") mun poikaystava saattaa manailla ihan random suomalaisia sanoja kiroilutarkoituksessa.

    ReplyDelete