Tuesday, April 14, 2009

Storie Misteriose, vol 1 - Osoite

Osoitteeni on ollut hetkestä yksi pelkkä mysteeri koko juttu.

Ok.. asun tiellä, jonka nimi on kesäkurpitsa. Nimi aiheuttaa hilpeyttä aina kun sen joudun jossain ilmottamaan. Luulin ensin tämän johtuvan vain höntistä vihanneksesta (johon muuten ollaan täällä ihan hulluna), mutta jutussa on muutakin. Tämä taas selvisi, kun katselin Pulp Fictionia italiaksi dubattuna. Kesäkurpitsaa voidaan käyttää myös imelänä hellittelynimenä. Eli se on olemassa ja kaikki tietää mitä tarkoitetaan, mutta kukaan täysjärkinen ei sitä käytä. Kuten mussukka, honeybunny tai pumpkin. I live on a honeybunnystreet number nine.. yeah!

-------------------------

Kämppikseni ovat asuneet täällä iät ja ajat. Kuitenkaan alakerran postilokeroista ei löydy kummankaan nimeä kantavaa lootaa. Avaimellani sörkkien paikansin oikean, mutta nimet kyljessä ovat jotain aivan hepreaa. Tämä ei kuitenkaan ollut ongelma ennen kuin ystäväni Suomesta halusi tilata takin osoitteeseeni, koska kyseinen lafka ei toimita tavaraa Suomeen. Tottakai.. tänne vaan, mutta mihinkähän osoitteeseen se sitten pitäisi tilata..

Viesti Francescolle: "Missä me tarkalleen ottaen asutaan?" "En, mä tiedä. Kysy Elialta" (Naapurimme, jonka faija vissiin omistaa tän kämpän. Tämäkin on yksi hiton mysteeri enkä ole edelleenkään maksanut latin latia. Yrittänyt olen). Sain lopulta tarvittavat faktat toiselta naapurilta ja kun kysyin Francescolta kuinka voi olla mahdollista, ettei se tiedä missä se on asunut jo vuosia, niin mies vastaa: "Venaa, anna kun arvaan.. se on Guido Zucchini.. 9! Eikö?" Öö.. joo. Mutta tarkoitin lähinnä sitä loppuosaa. "Jaa, no ei mitään hajua". Eli kaveri ei tiennyt edes kadun numeroa.

Mihin nää tyypit saa laskut? Onko täällä edes olemassa laskuja? Eikö italialaiset vastaanota kirjeita, postikortteja, paketteja.. mitään. Ei tietoa.

-------------------------

Osoitteeseeni liittyen kävi eilen jotain vallan ratkaisevaa. Olin astumassa ulos rakennuksesta, kun näin jotakin kiinnostavaa ja pysähdyin. Postikortti, ihan yksinään, laatikoiden päällä.. vailla kotia, odottaen noukkimista. Jotenkin aavistelin, että näky voisi liittyä rapussa asuvaan osoitteettomaan pohjoismaalaishönöön ja poimin kortin käteeni. Mullehan se oli! Ja mikä parasta, nyt tiedän osoitteenikin. Jos siis joku tahtoo tänne jotain lähettää, posti tulee todistetusti perille osoitteella "Mikko Kultarakas, Guido Zucchini 9, 40126 Bologna, Italia". En olisi itse osannut tuota antaa..

Siellä se söpönä komeili, kortti mulle..

No comments:

Post a Comment